PUR isolatie

Een goede isolatie van huizen is een van de eenvoudigste en belangrijkste dingen die we kunnen doen om het energieverbruik te verminderen en de klimaatsverandering te bestrijden.

Als je je woning wilt isoleren, heb je vast al gehoord van de R-waarde. Waar staat die nu precies voor? De R-waarde is de warmteweerstand van een materiaallaag en wordt uitgedrukt in m2K/W. Hoe groter de R-waarde, hoe beter het materiaal isoleert. De R-waarde geeft dus de thermische prestatie van een isolatiemateriaal aan. Hoe groter R, hoe groter de weerstand die de warmtedoorgang ondervindt en hoe beter het materiaal isoleert. Pur-isolatie geeft nog steeds de beste R-waarde, wanneer de opbouwhoogte beperkt is.

Minimale vloeropbouw

Gespoten PUR is een naadloze gespoten isolatieschuim dat in elke dikte kan worden aangebracht. Dit om een optimale combinatie van isolatie en vloeropbouw te bekomen.

Hoge isolatiewaarde

Uit al de vloerisolaties komt PUR er als een van de beste uit om u vloer te isoleren. Polyurethaan heeft een lambda-waarde van 0,025 W/mK.

Vermijd koudebruggen

Gespoten PUR zorgt ervoor dat alle leidingen en koudebruggen vermeden worden. Het spuiten en uitzetten van de PUR zorgt ervoor dat alle oppervlakten goed geïsoleerd worden. 

Snel geplaatst

Aangezien de pur ter plaatse wordt gespoten is uw vloer in 1 beweging geïsoleerd. U moet dus niet eerst een uitvulling van leidingen voorzien en hierop nog isolatieplaten voorzien. De gespoten pur kan dit in één keer.

Brandwerend

PUR isolatie heeft sterke brandwerende eigenschappen waardoor u minder risico’s loopt.

 

Schimmelwerend

PUR heeft een uitstekende bestendigheid tegen schimmel en rot. U kan vertrouwen op een lange levensduur zonder last van deze problemen.

 

PUR, ook gekend als Polyurethaan, is een hardschuim dat bestaat uit 2 componenten, namelijk Polyol en Isocyanaat. PUR is brandwerend, heeft hoge isolatiewaarden en is milieuvriendelijk.

  • Bouw wind- en waterdicht maken.
  • Leidingen om de meter vastmaken aan de ondergrond.
  • Leidingen midden in de ruimte omhoog binden.
  • 15 meter parkeerplaats aan de kant van de bouw.
  • Eventueel de nodige vergunningen (zoals bijvoorbeeld parkeer- doorrij- en dergelijke) evenals de nodige verkeers- en parkeerborden) in orde maken.
  • Bouw ontdaan van alle bouwafval (zodat onze mensen de werken kunnen aanvatten).
  • Stofzuigen van de ondergrond ook tussen de leidingen. (om een goede hechting van de pur te verkrijgen).