Chapewerken

Sinds 1976 specialiseren we ons in alle soorten chapewerken, we staan dan ook gekend voor ons vakmanschap en de kwaliteit die we leveren.

Correct advies, begeleiding en tijdige oplevering dragen we hoog in het vaandel. 

Chape staat ook gekend als dekvloer, ondervloer of smeervloer. Het is de zandcementlaag waarop de uiteindelijke vloerbedekking komt. Daarnaast kan chape ook dienen om de vloerbelasting te verdelen over vloerverwarming of isolatie. 

Dit hangt af van een aantal factoren zoals de gekozen vloerisolatie en type chape. Gewoonlijk gaan we van start als de ruwbouw af is, winddicht is en waterdicht is.

Wij raden aan 1 week droogtijd te nemen per centimeter chape. Dit geldt voor onze standaard zandcementchape. Onze excellchape droogt sneller gezien er minder water moet voorzien worden bij het aanmaken van deze chape. Bovendien kunnen wij ook sneldrogende producten toevoegen aan de chape die de droogtijd aanzienlijk verminderen. Daarnaast spelen ook de weersomstandigheden een rol in het droogproces: bij droog en warm weer droogt de vloer uiteraard sneller uit.

Voor een standaard zandcementchape is de dikte minimum 5cm. excellchape of de standaard chape met netten. Bij vloerverwarming nemen we minimum 7 cm, optimaal is 8 cm.

Met onze excellchape kunnen wij zelf tot een minimum dikte van 5cm gaan in combinatie met vloerverwarming.

  • Hechtende chape = deze chape wordt rechtstreeks op de betonplaat geplaatst.
  • Niet-hechtende chape = hierbij wordt een scheiding voorzien tussen de betonplaat en de chape (zoals bv: plastiekfolie).
  • Zwevende chape = deze chape wordt geplaatst op een akoestisch geluiddempende mat of op vloerisolatie.