Een veelgebruikte methode om vloeren te isoleren, zijn isolatieplaten. Voordat deze geplaatst worden, maken we de ondergrond vlak met behulp van een gewone zandcementchape of een EPS-isolatiemortel. Hierop brengen we de gewenste isolatieplaten aan, met uiteindelijk een afwerkingschape als ondergrond voor de vloerafwerking.

Verschillende soorten isolatieplaten

PUR/PIR-isolatieplaten

Deze isolatieplaten bestaan uit een kern van hard polyurethaanschuim, bekleed aan beide zijden met een meerlaags aluminium folie. Deze platen hebben een isolerende waarde van 0.022 W/mK en een druksterkte van +175 kPa.

EPS-platen

Deze isolatieplaten bestaan uit geëxpandeerde polystyreen. Tijdens het verwerkingsproces van de isolatieplaat vormen er zich vele luchtbelletjes in het materiaal waardoor dit een zeer licht is. Deze platen hebben een isolerende waarde van 0.034W/mK en een druksterkte van +200 kPa.

XPS-platen

Deze isolatieplaten bestaan uit geëxtrudeerd polystyreen met een gesloten cellenstructuur. Deze platen hebben een isolerende waarde van 0.029W/mK en een druksterkte van +300kPa.

Kooltherm vloerplaat

Deze isolatieplaten bestaan uit een kern van resol-hardschuim, bekleed aan beide zijden met een glasvlies. Deze platen hebben een isolerende waarde van 0.020W/mK en een druksterkte van +100kPa.

Heb je vragen, of wil je isolatieplaten laten plaatsen?

Aarzel niet ons te contacteren met je vragen! Wij staan je graag bij om de beste oplossing voor jouw project te vinden.