Sneldrogende chape

De uithardingstijd waarbij de chape zijn eindsterkte behaald is minimum 28 dagen. Echter kan het voorkomen dat er na 28 dagen nog te veel vocht aanwezig is.

Door een speciaal product toe te voegen, verkorten we de droogtijd aanzienlijk. Hierdoor kan je sneller aan de slag met het plaatsen van de gewenste vloerbedekking.

Voor vloerbedekking zoals parket of linoleum moet het vochtgehalte van de chape immers onder de 2% zijn. Hiervoor moet steeds een carbure-meting uitgevoerd worden, voordat deze vloerbedekking geplaatst mag worden.

Kies je droogtijd

Afhankelijk van het type droogversneller dat men toevoegt, kan de droogtijd anders zijn. Sneldrogende chape bestaat er in drie gradaties.

  • Knop 10 heeft een droogtijd van 14-16 dagen.
  • Knop 15 heeft een droogtijd van 8-10 dagen.
  • Knop 20,5 heeft een zeer korte droogtijd van 2-4 dagen.

Tijdsbesparing

Traditionele chape heeft een droogtijd van gemiddeld 1 tot 3 maanden alvorens volledig uit te drogen. Sneldrogende chape verkort het droogproces tot 14 à 16 dagen of zelfs minder, afhankelijk van het type versneller dat men toevoegt.

Gebruik van Excellchape

Indien men gebruik zal maken van een excellchape zal deze niet alleen de sterkte van de chape bevorderen. Maar zal door gebruik te maken van excellfloor ook de droogtijd aanzienlijk korter worden.

Ja, afhankelijk van het gekozen product heb je een verschil in droogtijd. Wij werken met Excelfloor of de producten van Contopp, Samen met u gaan we op zoek naar de beste oplossing en krijgt u meer info over de droogtijd.

Neen, dit is afhankelijk van het product en de klimatologische omstandigheden bij plaatsing van de chape. U mag ons altijd contacteren om de nodige informatie op te vragen zodat we verrassingen voorkomen.

Wij raden aan 1 week droogtijd te nemen per centimeter chape. Dit geldt voor onze standaard zandcementchape. Onze excellchape droogt sneller gezien er minder water moet voorzien worden bij het aanmaken van deze chape. Bovendien kunnen wij ook sneldrogende producten toevoegen aan de chape die de droogtijd aanzienlijk verminderen. Daarnaast spelen de weersomstandigheden ook een rol in het droogproces: bij droog en warm weer droogt de chape uiteraard sneller uit.