Sneldrogende chape

Gewapende chape is essentieel voor zwevende chape toepassingen zoals bij plaatsing op vloerisolatie, akoestische isolatie, plastiekfolie of vloerverwarming. Het biedt superieure sterkte, absorbeert buig- en trekkrachten effectief, en minimaliseert scheurvorming, waardoor de duurzaamheid en integriteit van uw vloer aanzienlijk verbetert.

Chape | Braspenning Van Dingenen

Onze sneldrogende chape

Kies je droogtijd

Afhankelijk van het type droogversneller dat men toevoegt, kan de droogtijd anders zijn. Sneldrogende chape bestaat er in drie gradaties.Knop 10 heeft een droogtijd van 14-16 dagen. Knop 15 heeft een droogtijd van 8-10 dagen. Knop 20,5 heeft een zeer korte droogtijd van 2-4 dagen.

Tijdbesparing

Traditionele chape heeft een droogtijd van gemiddeld 1 tot 3 maanden alvorens volledig uit te drogen. Sneldrogende chape verkort het droogproces tot 14 à 16 dagen of zelfs minder, afhankelijk van het type versneller dat men toevoegt.

Gebruik van Excellchape

Indien men gebruik zal maken van een excellchape zal deze niet alleen de sterkte van de chape bevorderen. Maar zal door gebruik te maken van excellfloor ook de droogtijd aanzienlijk korter worden.

Vaak gestelde vragen

Ja, afhankelijk van het gekozen product heb je een verschil in droogtijd. Wij werken met Excelfloor of de producten van Contopp, Samen met u gaan we op zoek naar de beste oplossing en krijgt u meer info over de droogtijd.

Neen, dit is afhankelijk van het product en de klimatologische omstandigheden bij plaatsing van de chape. U mag ons altijd contacteren om de nodige informatie op te vragen zodat we verrassingen voorkomen.

Wij raden aan 1 week droogtijd te nemen per centimeter chape. Dit geldt voor onze standaard zandcementchape. Onze excellchape droogt sneller gezien er minder water moet voorzien worden bij het aanmaken van deze chape. Bovendien kunnen wij ook sneldrogende producten toevoegen aan de chape die de droogtijd aanzienlijk verminderen. Daarnaast spelen de weersomstandigheden ook een rol in het droogproces: bij droog en warm weer droogt de chape uiteraard sneller uit.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Wij werken graag mee aan je project! Aarzel niet om een offerte aan te vragen via het formulier.