PUR Isolatie | Isolatie Vloer? PUR spuiten of gespoten polyurethaan

PUR isolatie is een rendabele vloerisolatie

PUR isolatie? Een PUR vloer met isolatie is een vloer met isolerend schuim dat op de ondergrond wordt gespoten. Met PUR spuiten bedek je de buizen en vermijdt koudebruggen. PUR (of gespoten polyurethaan) heeft de hoogste isolatiewaarde. Op een PUR isolatievloer kan je – na het droogproces – snel lopen. De PUR-laag van minimum 5 cm wordt afgewerkt met een laag chape. Als vloerisolatie is gespoten polyurethaan het meest rendabel. Het is schimmel- en brandwerend.

Overtuigd van de voordelen van een PUR isolatievloer? Of wenst u extra informatie over gespoten polyurethaan? Contacteer ons gerust, we beantwoorden graag al uw vragen!

Isolerende alternatieven

Wie niet kiest voor gespoten polyurethaan of PUR spuiten, kan opteren voor polystyreenbolletjes. Dit is een goedkoper alternatief. Hierbij mengen we polystyreenbolletjes met cement. Deze isolerende mix spuiten we op de onderlaag. Deze laag werken we af met chape. Deze bolletjes worden ook wel eens "isomobolletjes" genoemd.

Ten slotte werken we ook met Thermogran. Dit is een samengestelde vloermortel die thermisch en akoestisch isolerend is. Een Thermogran vloer is bestand tegen chemische invloeden, is anti-oxiderend en sterk schimmelwerend. Bovendien is zo’n vloer ook waterafstotend en brandwerend. Chape Braspenning helpt u graag verder met raad en daad omtrent PUR spuiten en PUR isolatie.