Isolatiemortel EPS

Een alternatief voor PUR is een isolatiemortel met eps. Dit product bestaat voornamelijk uit isomobolletjes, gemengd met cement en een schuimstof om het geheel met elkaar te verbinden. Deze isolatiemortel is een milieuvriendelijk product en heeft ook een hoogisolerend vermogen van 0.043 W/mK.

Kwalitatief en milieuvriendelijk product

EPS EXTRA-powerbeads

  • Lambda-Ui: 0.046 W/mK
  • Druksterkte: +160-200 kPa
  • Volumieke massa: ± 110 kg/m³

EPS Powerbeads

  • Lambda-Ui: 0.041 – 0.043 W/mK
  • Druksterkte: + 150 – 160 kPa
  • Volumieke massa: ± 95 kg/m³

Gelijkvloerse vloeren

De EPS-isolatiemortel kan worden geplaats in combinatie met een isolatieplaat, hierbij vult de EPS-mortel de leidingen uit om een vlakke ondergrond te bekomen voor de isolatieplaten. Omwille van de goede thermische eigenschappen van onze EPS-mortel kan deze ook geplaats worden in grotere diktes om zo één totaal isolatiepakket te bekomen uit EPS-mortel.

Verdiepingsvloeren

De EPS-isolatiemortel is naast het sterke thermische isolatiewaarde ook geluidsisolerend, bovendien is deze samenstelling zeer licht van gewicht wat het ideaal maakt voor verdiepingsvloeren. De vloerverwarming kan vervolgens ook eenvoudig met tackers worden aangebracht op de EPS-isolatielaag.

Plaatsing

De ondergrond mag nog vochtig zijn tijdens het plaatsen en de ondergrond dienst slechts borstelschoon te zijn. De isolatiemortel wordt naadloos aangebracht en zorgt er vervolgens voor dat al de holtes rond om leidingen probleemloos gevuld zijn waardoor er geen koude bruggen ontstaan.

Extra mogelijkheden

Om een grotere druksterkte te bekomen, kunnen wij de samenstelling van onze isolatiemortel aanpassingen op maat van jouw project.

In de volksmond wordt er vaak gesproken over een ‘isolerende chape’. Echter hiermee wordt een isolerende laag en een afwerkchape bedoelt. Op de isolerende laag moet steeds nog een afwerkchape van minimaal 5 cm dikte geplaatst worden.

Een EPS-mortel is een isolatiechape, waarbij EPS-isolatieparels vermengd worden met het cement. Dit resulteert in een lichte en goed isolerende chape. Op deze EPS-mortel moet wel nog steeds een afwerkchape van minimaal 5 cm dikte geplaatst worden.

Druksterkte kPa +150-160 kPa
Druksterkte N/mm² > 0.15
Volumieke massa kg/m³ + 95
Certicaat EPB rekenwaarde 0.043
Densiteit nat: 172 – 182kg/m² — droog: 95 – 105kg/m³

We raden aan minstens 4 dagen te wachten alvorens deze te betreden. EPS mortel mag niet als werkvloer aanzien worden, dus voorzie geen andere werken tot de definitieve chapelaag geplaatst is.