Vloerisolatie | Kies voor isolerende chape en Bespaar

Vloerisolatie of vloerisolaties zorgen voor heel wat voordelen. Uw vloer isoleren met isolerende chape, is besparen op uw energiefactuur. Thermische vloerisolatie zorgt ervoor dat er geen warmte uit uw woning ontsnapt. Braspenning heeft 3 soorten thermische isolaties. Een PUR vloer geeft reeds bij geringen diktes de beste isolerende waardes.

Soorten thermische vloerisolatie:

Braspenning beschikt over verschillende vormen van vloerisolatie:

  • PUR vloerisolatie is een isolerend schuim. We spuiten het op de ondergrond. Het bedekt de buizen en vermijdt koudebruggen. PUR heeft de hoogste isolatiewaarde en is direct beloopbaar. Boven de PUR-laag (minimum 3 cm) komt een afwerkende laag chape. PUR is de meest rendabele isolatiechape. Het is schimmel- en brandwerend.
  • Polystyreenbolletjes zijn een goedkoper alternatief voor PUR. We mengen polystyreenbolletjes met cement. Deze isolerende mix spuiten we op de onderlaag. Deze laag werken we af met chape. Polystyreenbolletjes zijn in de volksmond ook bekend als "isomobolletjes". Deze betrouwbare ondergrond kan vanaf iets groetere diktes ook voldoende isolerende waardes garanderen.
  • Thermogran is een samengestelde vloermortel die thermisch en akoestisch isolerend is. Een Thermogran vloer heeft enkele typische eigenschappen: bestand tegen chemische invloeden, anti-oxiderend, sterk schimmelwerend, waterafstotend en brandwerend.

Akoestische vloerisolatie

Last van luide voetstappen of spelende kinderen in uw huis? Of werkt u tijdens de nacht en kan u wel wat extra stilte gebruiken overdag? Dan kan u overwegen om akoestische isolatie aan te brengen in uw vloer. Akoestische isolatie dempt de contactgeluiden.

Soorten akoestische vloerisolatie

Er bestaan verschillende soorten akoestische vloerisolatie, zoals Ethafoam, Plastifoam en Alveolit. Al deze soorten zijn rollen geluiddempende folie met een zachte isolerende celstructuur. Meestal bepaalt uw architect welke soort we gebruiken bij de bouw van uw woning

Thermisch en akoestisch maar geringe hoogte? Dat kan ook!

Met insulit Bi+20 onderlaag slechts 2.3cm dikte.