Isolatiechape - Isolerende chape

Isolatiechape of isolerende chape plaatsen om de vloer te isoleren? Chape Braspenning te Merksplas is uw specialist voor alle soorten chape en chapewerken. De isolerende chape voor vloeren moet er voor zorgen dat er geen warmte ontsnapt uit uw woning. De isolatiechape laat toe om aanzienlijk te besparen op uw energiefactuur. Een isolerende chape bestaat altijd uit een opbouw van een isolerende laag met daarop een klassieke laag.

Let op: Isolatiechape op zich kan dus niet als 1 laag geplaatst worden. Dit is steeds een isolerende laag: akoestisch of thermisch, met daarop een klassieke chape.

Thermische isolatie zorgt ervoor dat er geen warmte uit uw woning ontsnapt. Braspenning heeft 3 verschillende soorten thermische isolatie. Een PUR vloer geeft reedds bij geringe diktes de beste isolerende waardes.

Soorten akoestische isolatie voor op een isolatiechape:

Braspenning beschikt over verschillende vormen van vloerisolatie voor op een isolerende chape:

  • PUR  is een isolerend schuim. We spuiten het op de ondergrond. Het bedekt de buizen en vermijdt koudebruggen. PUR heeft de hoogste isolatiewaarde en is direct beloopbaar. Boven de PUR-laag (minimum 5 cm) komt een afwerkende laag chape. PUR is de meest rendabele isolatiechape. Het is schimmel- en brandwerend.
  • Polystyreenbolletjes zijn een goedkoper alternatief voor PUR. We mengen polystyreenbolletjes met cement. Deze isolerende mix spuiten we op de betonplaat. Deze laag werken we af met chape. Polystyreenbolletjes zijn in de volksmond ook bekend als "isomobolletjes". Deze betrouwbare ondergrond kan vanf iets grotere diktes ook voldoende isolerende waardes garanderen.
  • Thermogran is een samengestelde vloermortel die thermisch en akoestisch isolerend is. Een Thermogran vloer heeft enkele typische eigenschappen: bestand tegen chemische invloeden, anti-oxiderend, sterk schimmelwerend, waterafstotend en brandwerend.
  • Indien u voldoende opbouwhoogte heeft, kan u ook kiezen voor een uitvulling in een zand – cementbedding of een uitvulling in polystyreenbolletjes, deze onderlagen worden telkens vlak afgetrokken met een rij zodat de platen perfect geplaatst kunnen worden. Hierop kunnen wij (of u zelf) harde isolatieplaten leggen. Dit kan in elke hoogte gekozen worden, zowel polystyreenplaten als pir- of pur- platen.

Akoestische isolatie op een isolatiechape

Last van luide voetstappen of spelende kinderen in uw huis? Of werkt u tijdens de nacht en kan u wel wat extra stilte gebruiken overdag? Dan kan u overwegen om akoestische isolatie aan te brengen in uw vloer. Akoestische isolatie dempt de contactgeluiden. Deze wordt aangebracht op de vloer van de verdiepingen om zo de contactgeluiden naar de onderliggende ruimtes te verminderen. 

Soorten akoestische isolatie op een isolatiechape

Er bestaan verschillende soorten akoestische isolatie, zoals Ethafoam, Plastifoam en Alveolit. Al deze soorten zijn rollen geluiddempende folie met een zachte isolerende celstructuur. Meestal bepaalt uw architect welke soort we gebruiken bij de bouw van uw woning. Wij kunnen u hier ook over informeren, indien gewenst.

THERMISCHE EN AKOESTISCH MAAR GERINGE HOOGTE? DAT KAN OOK

Met insulit Bi+20 onderlaag slechts 2.3cm dikte; isoleert u zowel thermisch als akoestisch!!