Gewapende chape

Gewapende chape is noodzakelijk als we spreken van zwevende chape, dit komt voor als de chape geplaatst wordt op vloerisolatie, akoestische isolatie, plastiekfolie of vloerverwarming.

Gewapende chape is sterker en gaat buig- en trekkrachten opvangen, waardoor er minimale scheurvorming optreedt.

Excellfloor

Excellfloor is de laatste nieuwe methode om chape te wapenen. Deze vloeistof vervangt alle andere manieren van bewapenen. Door te bewapenen met Excellfloor heb je nog slechts 1 additief nodig om een snellere droogtijd én hogere sterktes te halen, waarbij de sterkte van de chape zelf 2 tot 3 maal hoger ligt. Excellfloor kan ook gecombineerd worden met vloerverwarming en kan gebruikt worden voor dunnere chapes en heeft dus verschillende troeven.

Netbewapening

De traditionele manier om chape te verstevigen is door netbewapening of chapenetten te plaatsen. Dit zorgt voor een grotere resistentie tot scheuren.
Hier spreken wij over een bewapeningsnet van 2 mm dikte en een maasopening van 50/50mm

Vezelbewapening

Vezelbewapening is een methode van wapenen waarbij we gebruik maken van kunstof-vezels, met een lengte van minimum 12mm. Door deze homogeen in de chape te mengen, zal de chape zich een constructief geheel vormen waardoor scheurvorming tijdens het drogen sterk zal verminderen.

Duremit vezelcompound

Contopp Fiber Compound Duremit is een pasteuze hulpstof, die toegevoegd wordt aan een mengsel voor cementdekvloeren. Door het toevoegen van deze vezelcompound worden mechanische eigenschappen van de dekvloer sterk verhoogd en wordt de krimp geminimaliseerd.

Graniet vezelcompound

Contopp Fiber Compound Graniet is een pasteuze hulpstof, die toegevoegd wordt aan een mengsel voor cementdekvloeren. Door het toevoegen van deze vezelcompound worden mechanische eigenschappen van de dekvloer sterk verhoogd en wordt de krimp geminimaliseerd.

Extra mogelijkheden

We hebben reeds de meest gekende en gebruikte bewapening methodes aangehaald. Indien mogelijk kunnen wij nog gebruik maken van bewapeningsnetten 75 x 75 x 3 of 100 x 100 x 4 of 50 x 50 x 4.

Duremit is een pasteuze en vezelversterkende hulpstof die wordt toegevoegd aan de chapemix. Duremit zorgt voor een hogere buig- en streksterkte, is krimparm en heeft een kortere drogingstijd.

Graniet is een pasteuze en vezelversterkende hulpstof die wordt toegevoegd aan de chapemix. Graniet zorgt voor een hogere buig- en druksterkte, is krimparm en heeft een kortere drogingstijd.

Excelfloor is een toevoegproduct voor de Excellchape. Dit is een chape met de laatste nieuwe technologische ontwikkelingen. Er is geen nood meer aan traditionele bewapening, geen nood aan sneldrogers en of dispertieprodukten. De chape is na 14 dagen te bekleden met de definitieve vloerbedekking en er is een betere thermische geleiding voor vloerverwarming. Uitermate geschikt voor toepassingen met gietvloer, die een hogere druksterkte nodig hebben.

  • Verhoogd de druksterkte tot 20-40 N/mm²
  • Verhoogd de buigtrekstekrte tot 4-6 N/mm²
  • Het oppervlak wordt slijtvaster, hechting >1.5 N/mm³
  • Vermindert sterk de kans op scheur- en schotelvorming