Chapewerken | Kwalitatieve vloeren bij Braspenning

Chapewerken Braspenning te Merksplas is uw specialist voor alle soorten chapewerken. Chape moet glad zijn als een biljartlaken en sterk als steen. Dat hebben we bij Braspenning maar al te goed begrepen.

Met Braspenning voorkomt u vertragingen in uw bouwproject en de kosten daaraan verbonden. Wij houden ons altijd aan de afgesproken termijn. Dat garanderen wij u.

Wat is chape?

Chape is een mengsel van zand, cement en water. Op de plaats van de ruwbouw of verbouwingen wordt het computergestuurd gemengd en naar binnen gepompt.

Boven op de chape komen dan vloeren in linoleum, parket of tegels. Het is dus van groot belang dat chape zeer egaal wordt geplaatst. Braspenning chapewerken zorgt voor een kwaliteitsvolle mix van zand en cement. Bij ons rekent u op een egale afwerking van uw chape.

Wanneer voeren we chapewerken uit?

Uw ruwbouw is klaar en het dak ligt op uw huis. De loodgieter en elektricien zijn langsgeweest. De buizen en leidingen liggen op de betonnen ondergrond. Uw huis is nu klaar voor de chape.

Indien u vloerverwarming plaatst is het nodig om de vloer uit te vlakken ofwel wordt een thermisch isolerende laag ofwel een uitvlakkingslaag (schuimbeton) aangebracht. Deze dient om de buizen uit te vlakken. Dit kan schuimbeton, gespoten PUR of cement met polystyreenkorrels zijn of een gewone zand/cement uitvullingslaag waarop nadien isolatieplaten worden geplaatst.

Bovenop deze uitgevlakte laag komt eventueel de vloerverwarming of een akoestische isolatie en hierop een afwerkende laag chape.

Chapewerken: Waar op letten?

  • De ondergrond moet zuiver zijn en mag geen kalkresten meer bevatten.
  • Er mogen geen plassen water liggen op de vloer;
  • Het gebouw moet winddicht zijn. In de zomer mag chape namelijk niet te snel drogen. In de winter moet chape beseschermd zijn tegen nachtvorst;
  • Niemand mag in het gebouw lopen tijdens het uithardingsproces. Anders krijgt u voetafdrukken in de chape;
  • Chapewerken mogen enkel uitgevoerd worden bij een temperatuur boven de 5 graden.

 

  • Chapewerken